S bryter löfte om restaurangmoms

2014-10-02 09:01 Anna de Lima Fagerlind  
Eva Östling

Det blir ingen höjd restaurangmoms, som Socialdemokraterna lovade inför valet. Miljöpartiet vill behålla den sänkta momsen, och Socialdemokraterna meddelar nu att man släpper kravet. <br/>- Det är fantastiska nyheter, säger Eva Östling, vd på Visita, som har kampanjat hårt mot höjningen.

Före valet lovade Socialdemokraterna att höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgifterna för unga, som båda sänktes av Alliansregeringen. Hotell- och restaurangbranschens arbetsgivarorganisation Visita satsade 12 miljoner kronor på en reklamkampanj för att stoppa förslagen, som de kallar Dubbelstöten.

Nu backar Socialdemokraterna och meddelar att restaurangmomsen kommer att lämnas orörd.

- Ja, här har Miljöpartiet drivit på i förhandlingarna. Så är det när man inte är i majoritet, då får man inte heller igenom alla sina förslag, säger Magdalena Andersson (S) till Aftonbladet.

Visitas vd Eva Östling är glad över beskedet.

- Det är fantastiska nyheter för företagen och alla deras anställda. Det är ett beslut som räddar många tusentals jobb över hela landet, så det är en klok prioritering, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna de Lima Fagerlind

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen