Samarbete ska ge ungdomar<br/>jobb inom industrin

2013-02-18 09:08 Birgitta Ländin  

Ett pilotprojekt ska hjälpa arbetslösa ungdomar till yrkesintroduktion i industrin. Arbetsförmedlingen som ska driva projektet ihop med Teknikföretagen och IF Metall.

Tanken med uppdraget, som kommer från regeringen, är att arbetsmarknadens parter och Arbetsförmedlingen i samverkan ska vidareutveckla en modell där unga matchas med de industrijobb som finns. Samtidigt erbjuds ungdomarna branschanpassade yrkesutbildningsinsatser inför en yrkesintroduktionsanställning.

-Projektet syftar till att utveckla vägar som ger ungdomar nya möjligheter till etablering på arbetsmarknaden och som samtidigt bidrar till att lösa industrins kompetensbehov, förklarar arbetsmarknadsminister Hillevi Engström i en debattartikel i Dagens Industri.

Målgruppen för satsningen är alltså arbetslösa unga. Projektet löper från och med februari 2013 till december 2014. Under 2013 beräknas det omfatta runt 300 personer, och under 2014 ska 500 ungdomar delta.

De branschanpassade utbildningsinsatserna kan motsvara upp till 16 veckors heltidsstudier.

Birgitta Ländin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna