SSAB backar om minskad arbetstid

2012-12-10 12:49 Lena Gunnars  
SSAB:s vd Martin Lindqvist presenterar SSAB:s delårsrapport i början av 2012. Dock utan uppgift om arbetstidsförkortningar. Foto: Scanpix

Arbetstidsförkortningen höll inte fullt ut. SSAB i Luleå går tillbaka till full tid - för en del av personalen. <br>- Vi ville helst inte ha det där avtalet så vi är glada över att personalen får jobba mer, säger Tomas Karlsson, ordförande för Metallklubben.

SSAB har en order på stålämnen som ska levereras till Turkiet under december. Därför höll det inte med arbetstidsförkortning fullt ut som var tanken från början. Men det är ingenting som den lokala Metallklubben sörjer. Tvärtom.

- Det blir undantag för en del personal i driften som inte kan gå ner i arbetstid. Det rör sig om cirka 160 personer, säger Tomas Karlsson, ordförande för Metallklubben.

Han påpekar att facket tidigt påpekade för företaget att det inte skulle fungera med arbetstidsförkortning utan att göra några undantag.

-Vi har pekat på ett par ställen och sagt att om vi ska producera den mängd som krävs så måste vi jobba heltid, säger Tomas Karlsson.

Facket hoppas nu att orderingången ökar efter årsskiftet och att det då ska gå att köra igång hela produktionen som vanligt igen.

Men enligt Norrbottens-Kuriren planerar företaget att dra ner på produktionen igen efter årsskiftet.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna