Arbetsrätt

Svenskt Näringsliv: Vi har gjort vårt yttersta

Mattias Dahl, vice vd på Svenskt Näringsliv. Foto: Sören Andersson

”Vi beklagar det. Det har funnits många konkreta förslag för en bättre fungerande arbetsmarknad uppe på förhandlingsbordet”, kommenterar Svenskt Näringslivs vice vd Mattias Dahl det faktum att parterna inte kunnat komma överens i lasförhandlingarna.

Publicerad

Förhandlingarna avslutades i oenighet vid midnatt, natten till torsdag. Det var enligt den tidsplan som parterna kommit överens om, med den 30 september som slutdatum. Avtalsförhandlingarna ska nu inledas. Det finns farhågor att lasfrågan kan påverka lönerörelsen och att det kan bli stökigare på svensk arbetsmarknad framöver.

Mattias Dahl säger vidare i en kommentar på hemsidan:

– Vi har gjort vårt yttersta för att hitta en balanserad uppgörelse som alla tre parter kunde bära hem. Tyvärr har vi inte lyckats. Förhandlingarna har varit konstruktiva trots många svåra frågor. Till slut tvingades vi tyvärr konstatera att vi inte hittade en uppgörelse som alla kunde acceptera. Nu blir det istället lagstiftaren som måste ta ansvaret att förbättra regelverken på arbetsmarknaden så att det blir lättare både att anställa och att få ett jobb.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev