Utredning om lex Laval dröjer

2011-11-14 09:32 Lena Gunnars  
Laval-målet handlar om blockaden mot Laval un Partneris byggprojekt vid ett skolbygge i Vaxholm 2004. Byggettan blockerade infarten för de lettiska byggnadsarbetarna. Foto: Scanpix

Regeringen har ännu inte tillsatt någon utredning om lex Laval. Trots att riksdagen i våras beslutade att den skulle tillsättas skyndsamt.

Riksdagen beslutade att regeringen skyndsamt skulle tillsätta en utredning, som ska vara klar senast den 1 september 2012. Den ska överväga vilka lagändringar som krävs för att värna den svenska modellen i ett internationellt perspektiv. Därefter ska regeringen återkomma med ett lagförslag enligt beslutet. Men ännu har ingen utredning påbörjats.

Riksdagsledamoten Johan Andersson (S), har lämnat en interpellation där han kräver att få svar på hur långt arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, (M) kommit i beredningen inom Regeringskansliet. Han vill även veta om ministern sett till att direktiven utarbetats och vilka överväganden hon tycker att utredningen ska ta ställning till.

Hillevi Engström ska svara på frågorna i riksdagen den 29 november.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna