Arbetsrätt

Vindrickande vårdanställd köps ut av arbetsgivaren

Parterna har träffat en förlikning i fallet med den vindrickande vårdanställda.<br>- I måndags kom Mora kommun och Kommunal överens och Lena Heed Sandlunds anställning avslutades, säger Mora kommuns personalchef Kristina Magnusson.

Publicerad

Enligt överenskommelsen mellan Mora kommun och Kommunalarbetareförbundet den 21 oktober 2013 ska kommunen betala 325 000 kronor till Lena Heed Sandlund. Hon ska få pengarna senast den 27 november, minus skatt. I och med överenskommelsen upphör också Lena Heed Sandlunds anställning hos Mora kommun.

Heed Sandlund fick tidigare en varning för att ha druckit sex centiliter vin tillsammans med de boende på ett gruppboende i samband med ett firande. I den skriftliga varningen framgick att vindrickandet var ett brott mot anställningsavtalet som kunde leda till att hon blev av med jobbet. Hon stämde arbetsgivaren i Mora tingsrätt för att få varningen undanröjd och vann.

Kommunen överklagade tingsrättsdomen till Arbetsdomstolen. Därefter sades hon upp från sitt arbete, varpå Kommunal i sin tur stämde Mora kommun och krävde att uppsägningen skulle ogiltigförklaras.

I och med förlikningen avskrivs båda målen i Arbetsdomstolen.

Överenskommelsen har, förutom av parterna, också undertecknats av Lena Heed Sandlund själv.