Arbetsrätten – min passion

2017-06-01 00:00 Christina Öst  
Christina Öst, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Jörgen Appelgren

LEDARE. Hej, och välkommen. Jag heter Christina Öst och är sedan tre veckor tillbaka chefredaktör för Sveriges kunnigaste tidning om arbetsrätt.

Vilken erfarenhet har jag då av ämnet? Varför fick jag uppdraget? Det korta svaret är att jag var den bästa kandidaten. Men Lag & Avtal är inte en tidning som nöjer sig med enkla svar.

Låt mig därför lägga till att jag, bland annat, varit chefredaktör för tidningarna på två Saco-förbund. Jag har även varit vd för två medie­bolag och där lärt känna arbetsrätten från arbetsgivarsidan. De erfarenheterna kommer jag att ha nytta av här.

Det sägs att varannan svensk vill byta jobb. Vi letar efter roligare arbetsuppgifter, nya kolleger, en annan chef, högre lön, kortare resväg eller tryggare försörjning. Ibland handlar jobbytet om företagskulturen. Är den tydlig, ärlig och tillåtande? Eller den totala motsatsen? Domarna i AD ger ibland en nedslående bild av hur det står till på arbetsplatserna.

Hur är vi, som kolleger, mot varandra? Hur gör vi när något inte fungerar? Hur ser kittet ut som håller ihop en god arbetsplats? Det behöver det svarta kompletteras med för att verkligheten inte ska teckna sig som alltför mörk.

Lag & Avtal är en tidning för dig som söker nyanser och djup kunskap. Vi granskar, belyser och uppmärksammar allt inom arbetsrätten. Vi vill förtydliga, inte förenkla, och vi är neutrala och objektiva. Vi står för kvalificerad journalistik och hög kvalitet.

Som ny chefredaktör är jag fylld av respekt inför det stora kunnande som finns både här på redaktionen och hos dig som läser tidningen.

Nu ser jag fram emot att höra av dig. Vilka ämnen och personer ska vi lyfta fram i år? Ring eller mejla mig.

Christina Öst

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen