Tidningen

Änkan: ”Använde de lagen som ett mobbningsinstrument?”

Det här är mobbningsutredningen i sin helhet - 16 rader. ”Utredningen”, dom gjordes av en av de åtalade cheferna, handlar om socialsekreteraren på Krokoms kommun som senare tog sitt liv. Foto: Jörgen Appelgren
Socialsekreteraren Lare Persson, som tog sitt liv. Foto: Privat

När rättegången om socialsekreterarens självmord fortsätter är det dags för kommunens personalchef att stiga fram i vittnesbåset.<br> - Varför ville de avskeda Lasse? Det vill jag veta. Eller använde de bara skyddslagstiftningen som ett aggressivt mobbningsinstrument? undrar änkan Maria Lundquist Persson.

Publicerad

Krokoms kommun hamnar återigen i medieljuset när rättegången mot två chefer drar igång igen. Två dagar återstår. Onsdagen den 18 december är försvararnas dag med olika vittnesförhör. På torsdagen är det slutpläderingar. Två chefer står åtalade för att inte ha tagit larmsignalerna om mobbning på allvar. Genom att inte ha agerat ska de ha orsakat socialsekreterarens djupa depression som slutade med att han den 10 juni 2010 tog sitt liv, hävdar åklagaren Åse Schoultz. Brottsrubriceringen är arbetsmiljöbrott genom vållandet till annans död.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →