Tidningen

”Arbetsbristen hamnar där den hör hemma”

Åsa Kjellberg Kahn, förhandlingschef på Elektriska Installatörsorganisationen, är nöjd att många års förhandlingar har lett fram till ett avtal. Avtalet ger varje företag rätt att dela upp sin verksamhet i tre kretsar. Foto: Jörgen Appelgren

Företagen inom elbranschen kan numera placera in sina anställda i turordningskretsar. Förhandlingschefen på arbetsgivarorganisationen är nöjd med möjligheten.– Den är avgörande för att företagen ska våga satsa på nya marknader, säger Åsa Kjellberg Kahn.

Publicerad

Elektriska Installatörsorganisationen EIO har försökt få med sig Elektrikerförbundet på att företagen ska kunna bilda turordningskretsar i väldigt många år. Kretsarna behövs för att det ryms så pass olikartade verksamhetsområden för företagen inom branschen elteknik, även om de är bundna av samma kollektivavtal, Installationsavtalet, anser arbetsgivarna. Det kan vara stor skillnad mellan att jobba på en installationsentreprenad på ett bygge, jämfört med felsökning och service eller att arbeta med larm och säkerhet, beskriver Åsa Kjellberg Kahn.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →