Tidningen

Ligg steget före – med smart omvärldsbevakning

Visst finns det uppgifter man gärna hade velat ha om konkurrerande företag, men en seriös omvärldsbevakning har inget med industri­spionage att göra. I dag ligger många intressanta fakta öppet på nätet. Inte minst på Linkedin går det att få en bra bild av vilka kompetenser konkurrenterna sitter på och vilka deras nyckelpersoner är. ”Genom att se hur konkurrenterna kommunicerar där och hur de medverkar på branschkonferenser och i branschmedia kan du få en bild av hur de står sig i konkurrensen”, säger Bengt Wahlström. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT
Björn Lorentzon. Foto: Privat
Sara Byrlind. Foto: Privat

Research. En smart strategi och väl valda källor bidrar till viktig omvärldsbevakning för din organisation. Ta del av metoderna för att hitta kunskapen som ger dig möjlighet att göra skillnad.

Publicerad

Omvärldsbevakning går ut på att samla in den kunskap du behöver för att påverka utvecklingen i din organisation. Det handlar om att förstå den marknad som just din verksamhet befinner sig på, vad gäller produkter och tjänster, kunder och kompetens så att ni kan använda kunskapen för att positionera er.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →