"Medarbetarens ansvar att utbilda sig"

2019-04-25 00:00 Mikael Kindbom  

– Vill en medarbetare utbildas till ett annat yrke, om än inom samma kollektivavtalsområde, så måste ansvaret att i vart fall ta initiativ till detta ligga på den enskilde arbetstagaren i första hand. Det säger Roine Johansson, arbetsrättsjurist på Medieföretagen och ombud i fotografmålet.

Mikael Strand hade inte tillräcklig erfarenhet och kunskap för att växla över från att bara fotografera till att också skriva. I domen sägs att Östgöta Media inte hade uppmanat honom att utbilda sig ytterligare i skrivandet men han hade inte heller efterfrågat det. Anna Lindberg, vd och publish­er på Östgöta Media, uppger att det fanns fotografer som kunde fortsätta jobba som skrivande journalister i samband med att företaget avvecklade sin bildbyrå.

– Vi prövade varje individ för sig mot den kravprofil vi hade för respektive tjänst. De som fick vara kvar hade testat att arbeta på andra avdelningar och breddat sin kompetens, säger hon.

Östgöta Media formulerade i samband med en omorganisation 2015 de kompetenskrav som skulle uppfyllas för olika typer av redaktörstjänster inom bolaget och skrev befattningsbeskrivningar. Här var AD tydlig med att företaget gjort sin hemläxa.

Läs mer: Facket: Vi måste kräva utbildning

– Arbetsgivare bör rent generellt tänka igenom vilka kompetenskrav man ställer på respektive befattning, att dessa är relevanta såsom domstolen påpekar och inte minst att en arbetsgivare kan visa att man följt de uppsatta kraven vid tidigare anställningar eller tillsättningar i exempelvis en ny organisation, säger Roine Johans­son som var ombud för Östgöta Media och Medieföretagen.

Men hur ska medarbetare klara den omställning som en bransch som mediebranschen har gått igenom under lång tid? Och vems är ansvaret för kompetensutvecklingen?

– Vill en medarbetare utbildas till ett annat yrke, om än inom samma kollektivavtalsområde, så måste ansvaret att i vart fall ta initiativ till detta ligga på den enskilde arbetstagaren i första hand. Tänk bara på hur många olika yrken som normalt kan rymmas inom Unionens kollektivavtalsområde på ett och samma företag på den privata tjänstemannasidan, säger Roine Johansson.

Anna Lindberg håller med.

– Vill man vara långvarig i den här branschen gör man nog klokt i att vara nyfiken och anta nya utmaningar.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna