Medieföretagen: ”Tryggt inom public service”

2016-11-24 00:00 Lena Gunnars  
– Är det någonstans i mediebranschen som det är trygga anställningar så är det just inom public service, säger Sten Lycke, förbundsjurist på Medieföretagen .

Medieföretagen betraktar avtalskonkurrensen mellan Journalistförbundet och Unionen på Sveriges Radio på håll. – Vi har arbetsgivarens stöd i att det ser ut som det gör och har inte fått signaler om att vi ska ändra något, säger Sten Lycke på Medieföretagen.

Att en medlem i Unionen kan stapla olika former av visstidsanställningar i upp till åtta år, medan Journalistförbundets medlemmar ”bara” kan göra det i sju år, har att göra med skillnaderna mellan avtalen när det gäller hur länge en medlem kan vara programanställd. Sten Lycke menar att programanställningarna är nödvändiga:

– Uppdraget är att kunna ta in medarbetare eller externa företag som producerar program. Det är en idéburen verksamhet som innebär att man alltid haft behov av att anställa medarbetare utifrån vissa villkor.

Helst vill Medieföretagen att Journalistförbundet ska gå med på samma villkor som Unionens medlemmar har i sitt avtal.

– Den aktuella regeln på Unionens avtal går inte ut på att arbetsgivarna ska kunna stapla visstidsanställningar i tio års tid, som det tidigare framställts som. En programanställning kan påbörjas vid en tidpunkt. Men 48 månader senare avslutas möjligheten för den anställningsformen. Du kan bara vara programanställd en gång, framhåller Sten Lycke.

Arbetsgivarsidan menar att det självklart är bättre att vara anställd än att vara frilans.

Sten Lycke upplever att Journalistförbundet för en kampanj om otrygga anställningar på public service som saknar verklighetsgrund.

– Är det någonstans i mediebranschen som det är trygga anställningar så är det just inom public service, säger han.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer