Tidningen

På nytt jobb

Maja Fjaestad är ny samhällspolitisk chef på Kommunal. Hon kommer närmast från tjänsten som statssekreterare på Statsrådsberedningen. Hon är civilingenjör i teknisk fysik, har disputerat i teknikhistoria och forskat både i Sverige, USA och Tyskland. Hon har även debatterat digitaliseringsfrågor.
Ulrika Lindstrand blir ny ordförande för Sveriges Ingenjörer. Hon har suttit i förbundets styrelse sedan 2010. De senaste fyra åren har hon varit förste vice förbundsordförande. Hon efterträder Ulf Bengtsson.
Martina Elfgren Lilja är ny förbunds­jurist på Bemanningsföretagen. Hon har arbetat med regelförenklingar för före­tag på Näringsdepartementet och som närings­politisk expert på Svensk Handel.
Tina Nordling byter tjänst inom Elektrikerförbundet och blir arbetsmiljö­ansvarig inom förbundet. Hon blir den första kvinnliga förbundsombudsmannen, men inte första kvinnan på förbundskontoret.

Bengt Ottosson är ny ordförande för Almega Medieföretagen. Mellan 2001 och 2014 var han vd på Expressen. Sedan dess har han ägnat sig åt styrelsearbete och rådgivning till framför allt medieföretag. Han har också varit ordförande för Tidningsutgivarna och TT Nyhetsbyrån.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →