Parterna: Därför kvarstår löneskillnaderna

2017-04-27 00:00 Ann Norrby  
Anders Sandgren.

”Kvinnoyrkena värderas lägre”

Margareta Zandén, tidigare chefsjurist på Sif, var en av de skiljaktiga i en av barnmorskedomarna, nr 13/2001. Hon ansåg att jobbet som barnmorska kunde jämföras med att vara klinikingenjör. De skulle därför avlönas lika, ansåg hon.

Varför skiljer sig kvinnors och mäns löner fortfarande åt?

– Det finns flera förklaringar. Den viktigaste är värderingarna som finns hos både fackförbund och arbetsgivare. Kvinnoyrkena värderas lägre än mansyrkena.

Vad behöver göras för att ta bort skillnaderna?

– Vi har ju i dag lagar som vare sig parterna, DO eller andra följer. Så det behövs ett omfattande arbete för att ändra samhällsvärderingarna och en skarpare lag för att tvinga fram en jämställd lönesättning.

”Jag tror att det blir en utjämning på sikt”

Anders Sandgren, tidigare chefsjurist på dåvarande Verkstadsföreningen, var en av de skiljaktiga i domen som gällde jämförelsen mellan en intensivvårdssjuksköterska och en dialystekniker, nr 76/2001. Han ansåg att de inte befann sig i en jämförbar situation.

Varför skiljer sig kvinnors och mäns löner fortfarande åt?

– Det är en komplex fråga som saknar enkla förklaringar. En förklaring är att män och kvinnor söker sig till olika yrken. En annan att kvinnor tidigare inte har varit lika intresserade av att göra karriär som män.

Vad behöver göras för att ta bort skillnaderna?

– På sikt tror jag att det blir en utjämning. Tidsandan förändras och attityderna förskjuts.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer