Avskedad sportchef vill ha skadestånd

2018-10-29 15:34 Mikael Kindbom  

AD. En sportchef för en hockeyklubb i Malmö avskedades efter anklagelser om spelarköp utan stöd av styrelsen. Nu stäms klubben av hans fackförbund Unionen.

Sportchefen växte upp i klubben IK Pantern och spelade ända upp i A-laget. Därefter blev han tränare och sportchef. Efter 40 år med olika uppdrag i föreningen avskedades han den 14 december förra året.

Unionen stämde på fredagen klubben, som spelar i hockeyallsvenskan, inför Arbetsdomstolen. Unionen begär att avskedandet ska förklaras ogiltigt och att föreningen betalar 150 000 kronor i skadestånd till den tidigare sportchefen.

Av stämningsansökan framgår att mannen anställdes för tre säsonger mellan 2017 och 2020. Den 24 november 2017 kallades han in till ordföranden i föreningen som hävdade att tränaren och ordföranden hade svårt att samarbeta med sportchefen. När han ett par veckor senare underrättades om planerna på att avskeda honom motiverades detta bland annat med att han tecknat avtal med nya spelare i strid med styrelsens beslut, att han uppträtt hotfullt mot och talat illa om styrelsen  och att han upprättat transaktioner mellan sig och styrelsen felaktigt.

Unionen förnekar att sportchefen skulle gjort sig skyldig till det han anklagas för. Han har bara följt styrelsens instruktioner och beslut. Därmed har det inte funnits grund för att avskeda honom.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna