Herrklubb ingick i löneförmåner

2018-10-24 11:24 Mikael Kindbom  
Sällskaps hemsida.

Uppsägningen på grund av arbetsbrist var korrekt men det var fel att dra in avgiften för ledamotskapet i en herrklubb. Det slår Stockholms tingsrätt fast.

Den 60-årige mannen var hade en hög tjänst på ett bolag inom försäkringsbranschen men tjänsten skulle dras in och han erbjöds en anställning på företagets kontor i Danmark. Han tackade nej och erbjöds en omplacering till en tjänst med betydligt sämre villkor. Då sades han upp på grund av arbetsbrist. Mannen begärde att tingsrätten skulle ogiltigförklara uppsägningen. Han krävde också att företaget skulle betala årsavgiften på 3 500 kronor för att vara ledamot i herrklubben Sällskapet i Stockholm.

Tingsrätten anser att uppsägningen gått rätt till men att företaget är skyldigt att betala den aktuella avgiften till herrklubben. Mannen kunde visa att hans arbetsgivare betalat avgiften sedan 2002. Bolaget har kontrat med att det skulle vara fråga om en gratifikation som inte ingick i anställningsavtalet. Det håller inte tingsrätten med om. Avgiften är en del av anställningsavtalet som inte ensidigt kunnat sägas upp. Därför ska företaget täcka kostnaden för avgiften till herrklubben.

Domen har överklagats till Arbetsdomstolen.

Klubben Sällskapet

Sällskapet som har lokaler på Arsenalsgatan i Stockholm har enligt egna uppgifter över 2000 ledamöter, med kung Carl XVI Gustaf som förste hedersledamot och prins Carl Philip som hedersledamot.

"Sällskapet är inte en politisk eller religiös klubb utan har som uppgift att skapa en god miljö för umgänge och trevnad. Klubben erbjuder sina ledamöter ett digert utbud av programpunkter i form av föredrag och debatter inom ett vitt fält intresseområden samt möjlighet till luncher och middagar både i gemenskap eller med individuella gäster."

Källa: Sällskapet

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna