IF Metall: Åtta nekades betald ledighet i nio år

2019-02-14 13:49 Mikael Kindbom  
Foto: Linda Haakansson

IF Metall stämmer ett kemiföretag i Gävle inför AD för att under många år ha nekat anställda en veckas betald ledighet per år. Det handlar om kemiföretaget Swed Handling AB i Gävle. I upp till nio års tid ska företaget ha underlåtit att ge åtta anställda den arbetstidsförkortning som de har rätt till enligt kollektivavtalet.

- Våra medlemmar har fråntagits rätten till betald ledighet i en vecka per år i upp till nio års tid. Vi kräver att företaget ska betala ersättning motsvarande den tid då de arbetat trots att de hade kunnat vara lediga. Dessutom yrkar vi på att var och en får ett ideellt skadestånd. Det ska kompensera skadan de lidit av att ha berövats tid som de kunnat använda för familj och fritid, säger IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic i ett pressmeddelande.

Den begärda ersättningen uppgår till totalt 617 522 kronor. Kravet på ekonomisk ersättning för de åtta personerna varierar från knappt 4 000 kronor till drygt 66 000 kronor.

IF Metall yrkar också att företaget betalar skadestånd till förbundet på 250 000 kronor för kollektivavtalsbrott.

Företaget distribuerar kemikalier med huvudkontor och lager i Norrköping, kontor och lager i Gävle samt försäljningskontor i Borås och Malmö. I augusti förra året förhandlade parterna om rätten till arbetstidsförkortning. Bolaget hävdar att man genomfört en inrangeringsförhandling år 2010 och att denna förhandling också omfattar verksamheten i Gävle där de nio medlemmarna jobbar.

Enligt bolaget byttes arbetstidsförkortningen då ut mot lön. Någon sådan överenskommelse anser inte Metall att parterna tecknat och lönen var densamma före som efter inrangeringen. Och om en inrangering ska omfatta flera orter menar Metall att det krävs en central förhandling vilket inte skedde här.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna