Klagade efter övernattning i bil – blev uppsagd

2020-06-04 13:50 Mattias Croneborg  

GS-facket tar strid för en medlem och kopplar ihop uppsägningen med att han kritiserat arbetsgivaren för att ha varit tvungen att sova i bilen, trots minusgrader, vid arbete på annan ort.

Fackförbundet GS - Facket för skogs- trä- och grafisk bransch stämmer BD Maskin & Anläggning AB.

I fackets stämningsansökan till Arbetsdomstolen beskriver man hur den berörda anläggningsarbetaren började på företaget sommaren 2018 och att hans körkort var villkorat med att det ska finnas alkolås i fordonet. Anläggningsarbetaren ska ha informerat företrädare för företaget om detta vid anställningen och företaget ska ha sagt att detta inte var något problem.

På våren 2019 blev anläggningsarbetarens körkort indraget och enligt förbundet berodde detta på att alkolåset skulle kalibreras men att anläggningsarbetaren inkom med låset en dag för sent till Trafikverket.

Även detta ska anläggningsarbetaren ha informerat företagsledningen om och åter fått svaret att det inte utgjorde något hinder i anställningen.

Senare, på hösten 2019, blev anläggningsarbetaren missnöjd med arbetsledningen och missnöjet eskalerade med en händelse där anläggningsarbetaren och en kollega skulle utföra arbete på annan ort med beskedet att företaget hade bokat boende på platsen.

Men, enligt stämningen, fanns ingen bokning och de utsända fick tillbringa natten i bilen, trots att det var minusgrader utomhus. Anläggningsarbetaren påtalade sitt missnöje för arbetsgivaren. Ett par dagar senare blev han inkallad till ett möte där han ombads att säga upp sig.

Anläggningsarbetaren vägrade och dagen därpå blev han uppsagd av företaget. Enligt förbundet motiverades uppsägningen med att anläggningsarbetaren saknade körkort och att han uppvisade en dålig attityd.

Fackförbundet GS kräver allmänt skadestånd till anläggningsarbetaren på sammanlagt 200 000 kronor för brott mot flera paragrafer i Las och mot semesterlagen. Förbundet yrkar också på ekonomiskt skadestånd med 25 000 kronor per månad från den 22 december 2019 till dagen för huvudförhandling i AD samt lön på 17 262 kronor och uppsägningslön på 25 000 kronor.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna