Livs tar strid för avskedad bagare

2019-05-13 11:08 Lena Gunnars  
Fackförbundet yrkar att bagaren ska få 200 000 kronor i allmänt skadestånd. Foto: TT-Bild

En bageriarbetare avskedades med motiveringen att han  ”betett sig olämpligt” mot en kollega. Nu vill hans fackförbund Livs ogiltigförklara avskedandet och har lämnat in en stämningsansökan till AD.   Fackförbundet yrkar att bagaren ska få 200 000 kronor i allmänt skadestånd.

Bageriarbetaren avskedades av Pågen AB den 20 mars i år. Han ska enligt stämningsansökan ha betett sig opassande mot en kollega bara några veckor före avskedandet.

Livsmedelsarbetareförbundet anser inte att bageriarbetaren har gjort det han anklagas för.

Bageriarbetaren hade en månadslön på 26 845 kronor. Utöver det hade han rätt till ob-ersättning, avsättning till arbetstidskonto och deltidspension och semesterersättning. Han hade en uppsägningstid på 6 månader.

Om Arbetsdomstolen skulle anse att det inte fanns skäl för avskedande, men väl för saklig grund för uppsägning yrkar förbundet att Pågen AB ska betala ekonomiskt skadestånd till bageriarbetaren och 150 000 kronor i allmänt skadestånd.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna