Tidigare anställda krävs på 11,4 miljoner

2016-08-09 10:52 Elisabet Örnerborg  

Tre personer som tidigare har varit anställda hos ett logistikföretag har, enligt Biltrafikens arbetsgivarförbund, BA, brutit mot sin lojalitetsplikt. Nu stäms de på sammanlagt 11,4 miljoner kronor i Arbetsdomstolen - förutom rättegångskostnaderna.

De tre personerna, som tidigare har varit anställda hos logistikföretaget som transportledare och säljare, har under sin anställning förberett konkurrerande verksamhet, enligt arbetsgivarsidan. Den konkurrerande verksamheten har utförts genom ett nybildat bolag.

Två av de stämda personerna är medlemmar i Unionen. Den tredje personen är inte det, men då talan mot honom grundas på samma omständigheter ska den arbetstvisten handläggas i samma instans, menar BA.

Arbetsgivarförbundet kräver att det nystartade bolaget och de tre personerna solidariskt med varandra betalar 11 361 000 kronor till den tidigare arbetsgivaren. De ska också stå för rättegångskostnaderna.

Ombud för Biltrafikens Arbetsgivarförbund och det ursprungliga logistikföretaget är advokaterna Anna Ramsay och Shervin Shikhan, advokatfirman Lindahl.
Ombud för det nystartade företaget ska enligt stämningsansökan vara advokaterna Pia Nyblaeus och Magnus Tonell, ADN Law Advokatfirma.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt