Unionen tar strid för stöldanklagad säljare

2019-03-05 15:46 Mikael Kindbom  

En säljledare på Lidl anklagas för att ha stulit två dagskassor på 90 000 kronor. Nu begär hans fackförbund Unionen att Arbetsdomstolen förklarar avskedandet ogiltigt.

Säljledaren som arbetar på en Lidl-butik  i Stockholmstrakten avskedades i förra månaden. Bolaget gjorde gällande att han stulit två dagskassor som låg i en så kallad safebag. Det sammanlagda värdet ska ha varit cirka 90 000 kronor.

Bolaget ska också ha gjort gällande att säljledaren lämnat felaktiga uppgifter i utredningen kring hanteringen av dagskassorna och att han under alla omständigheter brutit mot de rutiner Lidl har för hanteringen av dagskassona.

Säljledaren förnekar att han gjort sig skyldig till brott eller att han ljugit och brutit mot rutinerna. Unionen anser att det inte ens fanns grund för att säga upp mannen och begär att avskedandet förklaras ogiltigt samt att Lidl betalar allmänt skadestånd med 150 000 kronor till mannen för brott mot Las.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna