DO: Bemanningsföretag diskriminerar funktionshindrade

2016-08-31 16:33 Elisabet Örnerborg  
Diskrimineringsombudsmannen förberedde stämning. Företaget valde då att betala 60 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer Manpower Student AB och Bemanningsföretagen för att ha diskriminerat en funktionshindrad kvinna. DO kräver 100 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.

Ett yrkande som kan komma att justeras om kränkandet fortsätter.
Kvinnan lider av en ledsjukdom och kan inte arbeta mer än halvtid. Hon har 50 procents sjukersättning. Hon har erfarenhet av administrativt arbete. Under hösten 2015 sökte hon två olika deltidsjobb hos bolaget. Hon blev kontaktad angående båda jobben.

Bolaget förklarade att hon var intressant för tjänsterna och frågade vad som var hennes ”andra sysselsättning”. När hon svarade att hon hade sjukersättning på 50 procent fick hon besked om att hon på grund av det inte kunde komma ifråga för anställning. Hon försökte en gång till men fick samma besked.


Bolaget har bekräftat för DO att personer som inte kan ha något annat arbete på grund av funktionshinder utesluts. Bolaget har hänvisat till kollektivavtalet.

Bemanningsföretagen, som har tecknat de aktuella kollektivavtalen, menar att regeln är motiverad av skyddshänsyn och syftar till att utesluta personer med sjukersättning från att ta anställning i bemanningsbolag.


Kvinnan företräds av DO:s utredare Karin Ernfors.
 

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna