DO: Kommunen borde ha stoppat trakasserier av muslim

2016-11-17 10:04 Tiina Demargne  
Han vände sig till både chefen och kontaktpersonen på Arbetsförmedlingen. Men de verbala kränkningarna fortsatte på praktikplatsen. Foto: Alloverpress

En man utsatt för trakasserier av en kollega under ett par månader. Diskrimineringmannen, DO, stämmer kommunen i Västernorrlands län för diskriminering inför Arbetadomstolen.

Mannen började en praktik hos kommunen i början av februari 2016. En kollega ska i mars ha börjat utsätta honom för trakasserier för att han är muslim.

Mannen tog upp problemet vid upprepade tillfällen med sin kontaktperson på Arbetsförmedlingen, och även med sin närmaste chef. Men de verbala kränkningarna fortsatte. I början av juni valde mannen självmant att lämna praktikplatsen.

Efter utredning anser DO att det handlar m trakasserier som har samband med mannens etniska tillhörighet och religion. Kommunen borde ha gjort mer för att förhindra fortsatta trakasserier och kommunen har därmed brustit i sin utrednings- och åtgärdsskyldighet.

– Trots att kommunen tidigt fick kännedom om vad som pågick och att situationen inte förbättrades har kommunen inte kunnat visa att man vidtog några åtgärder för att få stopp på trakasserierna förrän långt senare. Mannen upplevde att hans uppgifter inte togs på allvar av kommunen och orkade därför inte vara kvar på arbetsplatsen. Det är en arbetssituation som inte någon ska behöva utstå, säger Karin Ernfors, processförare, i ett pressmeddelande.

Myndigheten vill även att domstolen prövar om kommunen kan anses ha ett så kallat principalansvar, det vill säga vara ansvarig för diskrimineringen oavsett när de fick kännedom om händelserna.

– Ett klargörande från domstolen i den här frågan kan alltså få stor betydelse för arbetslivet, säger Karin Ernfors.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna