Arbetsrätt

Han tar över på LO-TCO Rättsskydd efter Holke

Mattias Landgren, tidigare statssekreterare. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Mattias Landgren blir ny vd och chefsjurist för LO-TCO Rättsskydd. Han efterträder Dan Holke som arbetat för bolaget i 25 år och nu pensioneras.

Publicerad

Mattias Landgren är jur kand och har närmast jobbat som statssekreterare för infrastrukturminister Tomas Eneroth. Han har tidigare varit statssekreterare på Näringsdepartementet och också politiskt sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen.

Enligt ett pressmeddelande inledde Mattias Landgren sin yrkesbana 2001 hos LO-TCO Rättsskydd. Han fortsatte sedan till jobbet som chefsjurist på HTF och sektionschef och därefter avtalspolitisk expert på Unionen till 2009. 2010-2014 var han chefsjurist på Byggnads.

– Jag är både stolt och hedrad över att få detta förtroende och ser fram emot att leda LO-TCO Rättsskydd in i en ny modern riktning där vi samlar landets främsta jurister för att kunna erbjuda bästa möjliga expertis till den samlade fackföreningsrörelsen säger Mattias Landgren i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi behöver såväl förnya som bredda bolagets verksamhet för att kunna möta de utmaningar svensk fackföreningsrörelse står inför.