Han tar över på LO-TCO Rättsskydd efter Holke

2020-08-11 16:22 Tiina Demargne  
Mattias Landgren, tidigare statssekreterare. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Mattias Landgren blir ny vd och chefsjurist för LO-TCO Rättsskydd. Han efterträder Dan Holke som arbetat för bolaget i 25 år och nu pensioneras.

Mattias Landgren är jur kand och har närmast jobbat som statssekreterare för infrastrukturminister Tomas Eneroth. Han har tidigare varit statssekreterare på Näringsdepartementet och också politiskt sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen.

Enligt ett pressmeddelande inledde Mattias Landgren sin yrkesbana 2001 hos LO-TCO Rättsskydd. Han fortsatte sedan till jobbet som chefsjurist på HTF och sektionschef och därefter avtalspolitisk expert på Unionen till 2009. 2010-2014 var han chefsjurist på Byggnads.

Läs mer: Luttrad förhandlare ska ratta LO-TCO Rättsskydd

– Jag är både stolt och hedrad över att få detta förtroende och ser fram emot att leda LO-TCO Rättsskydd in i en ny modern riktning där vi samlar landets främsta jurister för att kunna erbjuda bästa möjliga expertis till den samlade fackföreningsrörelsen säger Mattias Landgren i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi behöver såväl förnya som bredda bolagets verksamhet för att kunna möta de utmaningar svensk fackföreningsrörelse står inför.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna