Migrationsverket ser över anställningskrav

2020-11-06 15:15 TT  

Migrationsverket styr om bedömningen om vilka anställningsformer som krävs för att få permanent uppehållstillstånd i Sverige — provanställning kan räcka.

De som vill få permanent uppehållstillstånd i Sverige måste enligt en tillfällig lag kunna visa på en säker försörjning, exempelvis ha en fast anställning eller vara egenföretagare. Personer med provanställningar har alltså tidigare inte beviljats permanent uppehållstillstånd, som är en relativt osäker anställningsform.

Men nu kan det bli andra bud. Enligt Migrationsverket bedömer myndigheten att det i “vissa fall kan vara möjligt att få ett permanent uppehållstillstånd trots att man har en provanställning”, skriver myndigheten på sin hemsida.

Läs mer: Ensamkommande riskerar utvisning vid kort anställning

Så kan bli fallet om det är tydligt att provanställningen kommer att övergå i en tillsvidareanställning, enligt myndigheten.

TT söker Migrationsverket för en kommentar.

Åsa Johansson/TT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna