Nordmark duckar för las-frågan

2019-09-11 10:15 Tiina Demargne  
Eva Nordmark, ny arbetsmarknadsminister, presenteras under en pressträff i samband med riksmötets öppnande den 10 september 2019. Foto: Jonas Ekströmer / TT-Bild

Nyutnämnda arbetsmarknadsministern Eva Nordmark ville inte ge några besked om hur undantagen i Las ska utökas när hon intervjuades i P1-morgon. Det skriver sr.se.

Enligt januariavtalet ska Lagen om anställningsskydd, Las, ändras genom utökade undantag från turordningsreglerna. Arbetsmarknadsministern Eva Nordmark ville dagen efter utnämningen inte ge några besked om hur undantagen ska utökas:

– Jag gör ingen tolkning av det skälet att vi har en utredning som nu ska titta på det. I januariavtalet finns skrivningar om att om parterna själva kommer överens om förslag som ligger i linje med januariavtalet så är det det vi kommer att gå vidare med.

Läs mer: Pappers lämnar las-förhandlingar

Så jag gör ingen tolkning utan jag ser fram emot att arbetet får fortsätta i lugn och ro, både när det gäller parternas arbete men också att utredningen får arbeta färdigt, säger Eva Nordmark, i P1-morgon.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna