Nordmark om Las: Måste vara balans

2020-10-01 13:06 TT  
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Jonas Ekströmer/TT

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) vill att parterna återgår till förhandlingsbordet. Hon håller fast vid att utredningsförslagen inte säkerställer balansen mellan parterna.

– Jag beklagar att parterna i natt inte lyckades komma i mål. Regeringen ser att en förhandlingslösning är den bästa lösningen för Sverige. Jag ser väldigt gärna att parterna sätter sig vid förhandlingsbordet igen, säger Eva Nordmark.

Hon har inlett en dialog med parterna för att analysera situationen:

– För mig är det helt centralt att vi också ser till att den produkt vi lämnar ifrån oss ska upprätthålla balansen mellan parterna på arbetsmarknaden. Varje steg som arbetsgivaren får i ökad flexibilitet måste mötas med ökad trygghet och kompetensutvecklingsmöjligheter för den enskilde löntagaren.

Läs mer: Wennemo: Styrketecken om parterna hade blivit överens

–Jag ser att det är slagsida till arbetsgivarens fördel. Jag tycker inte att utredningen lever upp till de krav som vi ställde i direktiven, säger arbetsmarknadsministern.

Hon inväntar nu att remisstiden för utredningens förslag går ut den 26 oktober. Svaren ska sedan analyseras och därefter kan förslaget justeras, säger hon.

–Vi gör så i Sverige. Vi tar in remissinstansernas synpunkter och det kommer vi att göra även denna gång.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna