Arbetsrätt

Ny juristbyrå tar vid efter Rive

Samtidigt som Rive avvecklas växer en ny byrå fram med namnet 'Specialistbyrån i arbetsrätt”. Här bild på hemsidan.
Samtidigt som Rive avvecklas växer en ny byrå fram med namnet "Specialistbyrån i arbetsrätt”. Här bild på hemsidan.

UPPDATERAD. Den skandalomsusade juristbyrån Rive försatte sig själv i konkurs. Moderbolaget i koncernen startar nu en ny byrå, men hävdar att den inte ska drivas på samma sätt som Rive.

Publicerad

Lag & Avtal skrev nyligen om att juristfirman Rive begärt sig själv i konkurs och att verksamheten ska avvecklas. Men samtidigt som Rive avvecklas växer en ny byrå fram.

Richard Olsson som tidigare var verksamhetsutvecklare på Rive och som nu jobbar och är delägare i moderbolaget Compexia Law Group AB drar igång byrån Specialistbyrån i arbetsrätt.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Richard Olsson vill inte att den nya byrån förknippas med Rive.

– Vi tar inte över verksamheten, säger han och berättar att de under likvidationen av Rive beslutat att ta över vissa av kunderna och även webbplatsen som Rive har.

– Vi kommer att arbeta annorlunda. Klienterna ska minst tjäna 50 000 i månaden. Rive hade en gräns på 24 000 kronor. Det handlar inte  bara om betalningsvilja utan också om vilken typ av klienter vi får.

Men enligt Richard Olsson är den stora skillnaden hur man fakturerar kunderna. Den nya byrån kommer att redovisa varje minut som juristerna har jobbat.

– Det Rive gjorde var inte branschenligt. Vi följer branschstandard men kommer att vara ännu mer detaljerade, säger han.

Den nya firman tar över två anställda från Rive.

Samtidigt är tilltalet på webbplatsen snarlik det som var på Rives webbplats. Den nya byrån lyfter fram, på samma sätt som Rive gjorde, att kunden får en kostnadsfri bedömning av sitt ärende.

– I flera ärenden som vi tagit över från Rive kommer vi att arbeta pro bono, helt utan ersättning, säger han.

Även om han arbetar i moderbolaget för Rive menar han att han inte hade kontroll över bolaget.

– Vi hade inget med den operativa driften att göra, säger Richard Olsson.

– Men vi stödde likvidationen. Varumärket var så skadat, tillägger han.

Byrån säger sig också ha stor internationell erfarenhet och skriver på webbplatsen: Specialistbyrån har företrätt Sveriges regering och näringsliv i förhandlingar inom EU, EU:s institutioner och enskilda medlemsländer."

Anmärkning: I en tidigare version av artikeln fanns ett citat från webbplatsen där det stod att Specialistbyrån kallade sig "Advokatbyrå".  Det är ett översättningsfel som genererades automatiskt från sajten engelska del, utifrån ordet "lawfirm". Richard Olsson understryker att firman inte är en advokatbyrå. Lag & Avtal beklagar förvirringen.