Avtal klart: <br/> IF Metall och Teknikföretagen fixade bemanningsfrågan

2010-03-26 18:08 Elisabet Örnerborg  

17.45 på fredagseftermiddagen blev det klart. IF Metall och Teknikföretagen har träffat en överenskommelse som sträcker sig över 22 månader och ger 3,2 procent. Bemanningsfrågan är löst med en kollektivavtalad förstärkt företrädesrätt.

Nivån motsvarar den som tjänstemännen kom överens om för en vecka sedan, påpekar arbetsgivarparten. Men avtalsperioden är längre, 22 månader i stället för tjänstemännens 18 månader. Avtalet mellan IF Metall och Teknikföretagen gäller således från den 1 april till den 31 januari 2012. Den svåra bemanningsfrågan har parterna löst på ett sätt som ökar företagens flexibilitet, sms:ar Teknikföretagen.

Lösningen heter kollektivavtalad förstärkt företrädesrätt, säger Veli-Pekka Säikkälä på telefonen efter den träffade uppgörelsen.
– Den är ett komplement till den lagstadgade företrädesrätten, den rör vi inte, säger han.
Den lagstadgade företrädesrätten, som gäller i nio månader, hindrar inte att bemanningsföretag anlitas.

– Den kollektivavtalade förstärkta företrädesrätten gäller i sex månader. Under den tiden kan företagen maximalt anlita bemanningsföretag i 30 dagar annars är det återanställning som gäller.
Efter de sex månaderna är det bara den lagstadgade företrädesrätten som gäller och företagen kan då alltså anlita bemanningsföretag.
Är det här en lösning som nu resten av industrifacken också kommer att använda?
– Nej, det är en lösning för IF Metall. Det är svårt att hitta en och samma lösning för alla områden, säger Veli-Pekka Säikkälä.
Men den lösningen gäller nu teknikavtalet men också för stål- och metallavtalet, det allokemiska och det kemiska avtalet. Avtalsperiodens längd är densamma för de fyra avtalen och likaså nivån. De 3, 2 procenten är fördelade så att i juni i år höjs lönerna med 0.9 procent och i juni nästa år med 2,3 procent.
Förutom med Teknikföretagen har nu IF Metall alltså träffat centrala avtal med Stål och Metall Arbetsgivareförbundet och Industri- och Kemigruppen, men avtalet med Gruvornas arbetsgivareförbund är ännu inte klart.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna