”Domen ändrar inte ansvaret”

2009-09-03 14:03 Ann Norrby  

– Tingsrättens resonemang om skyddsombudens ansvar var konstigt. Men vi vill inte ha några förändringar av lagen, säger LOs vice ordförande Ulla Lindqvist.

LO anser att arbetsmiljölagen inte behöver ses över, den är stark som den är. Ulla Lindqvist tycker att Svenskt Näringsliv utnyttjar domen för att få till stånd en översyn.

 

– Vi vidhåller att skyddsombuden är fackligt förtroendevalda. Deras uppgift är att driva på förbättringsarbetet som är arbetsgivarnas ansvar, säger hon, som har arbetsmiljö som ett av sina ansvarsområden.

 

Ulla Lindqvist är bekymrad över att det fortfarande är svårt att få till stånd utbildning av skyddsombuden, arbetsgivarna vill inte leva upp till lagens regler enligt henne.

 

– En del av våra förbund har avtal som bygger på att man träffar lokala överenskommelser om detta. Vi diskuterar om det ska bli en fråga för den kommande avtalsrörelsen, säger Ulla Lindqvist.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna