Facket driver sexton ärenden mot bemanningsföretaget

2013-01-23 09:22 Lena Gunnars  

Fackförbundet Unionen driver sexton ärenden mot bemanningsföretaget Bemannia. "Med min bakgrund som sakkunnig inom arbetsrätt och rekrytering har jag inte mått speciellt bra, i och med att jag medvetet har varit tvungen att bryta mot både Las och kollektivavtal", säger en kvinna med god insyn i Bemannia till SVT:s ABC.

Fackförbundet Unionen bekräftar för ABC att bemanningsföretaget Bemannia inte hållit sig till gällande regler. Förbundet har just nu 16 ärenden som rör bemanningsföretaget, varav 13 rör företagets anställda i Stockholmsområdet.

Enligt Unionens Anna Engelbrekt handlar många av ärendena om att företaget inte betalat ut löner enligt gällande kollektivavtal. Inte heller semesterersättningar, ob-ersättningar och jourersättningar ska ha betalats ut enligt bestämmelserna i avtalet. Bemannia hyr bland annat ut personal till Stockholm stad och Skattemyndigheten.

Bemannias vd säger till ABC att eventuella fel ska rättas till och att bristerna när det gäller att följa gällande avtal beror på att företaget växer snabbt.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna