Facket satte stopp för sänkta ungdomslöner

2012-06-11 14:14 Elisabet Örnerborg  

Det blev ingen hotell- och restaurangstrejk klockan 14.00 på måndagen. Parterna kom överens om ett nytt avtal för branschens 65 000 anställda i helgen. Trots att ungdomslönerna bara höjs hälften så mycket som de övriga lönerna, är Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia nöjd.

- Vi har lyckats stoppa arbetsgivarnas krav på ett lönesänkaravtal, kommenterar Ella Niia uppgörelsen som blev klar i går på söndagen.

Det ettåriga avtalet ger heltidsanställda över 20 år 620 kronor mer i månaden, "en reell löneökning i kronor, vilket är oerhört viktigt i en låglönebransch som vår".

Men alla de som går på minimilöner får nöja sig med 90 procent av höjningen, eller 558 kronor mer i månaden. Trots att det var ett av fackets huvudkrav att minimilönerna skulle höjas lika mycket, just för att nära 40 procent av alla anställda går på någon av avtalets minimilöner.

Och ungdomslönerna höjs med bara 50 procent i förhållande till övriga löner. 18-åringen som har den i särklass låga minimilönen på 14 000 kronor i månaden kan nu se fram emot att få 14 310 kronor för heltid.

- Löneökningen är en bit från vad vi ville, men vi har motat bort förslaget om att sänka ungas löner med 25 procent, menar Ella Niia.

Visitas utgångsbud var helt frysta minimilöner och ett förslag om yrkesintroduktionsavtal där alla under 25 år skulle kunna gå på 75 procent av lönen under två år – utan att garanteras anställning.

Även Visitas vd Eva Östling Ollén är nöjd med avtalet. Särskilt som kostnadsökningarna håller sig inom den etablerade industrinormen på 2,6 procent och att en större del av löneökningarna ska fördelas individuellt för första gången. (45 procent ska fördelas generellt och 55 procent i en pott som kan fördelas lokalt och individuellt.)

- Med det här avtalet har vi tagit några viktiga steg mot ett ökat inflytande över lönebildningen för det enskilda företaget, menar Eva Östling Ollén.

Det och att ungdomslönerna höjs med bara 50 procent i förhållande till övriga löner gläder henne extra mycket.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna