Industrifacken om avtalet: Utgår från att det blir norm

2016-04-01 09:03 Elisabet Örnerborg  

(Uppdaterad) Industrins parter har sagt ja till ett ettårigt avtal på 2,2 procent varav 0,2 procent avsätts till den deltidspension de kom överens om 2013.<br/> - Vi utgår från att det här blir normerna för hela arbetsmarknaden, säger Per-Olof Sjöö, ordförande för GS-facket.

Facken inom industrin och industrins arbetsgivare kallade till pressträff i Teknikarbetsgivarnas hus i går kväll. Först meddelade facken att båda parter har tackat ja till slutbudet.

- Vi är glada för att vi träffar ett avtal i nivå med det som nu går ut, samtidigt som vi får reallöneutveckling, sa IF Metalls ordförande Anders Ferbe.

- …och ger de anställda nödvändig ökande pensionsinsättning, sa Unionens ordförande Martin Linder.

Livs ordförande Hans-Olof Nilsson betonade att för Livs medlemmar gäller kronor, inte procent.

- Det här avtalet innebär 511 kronor i löneökning i månaden, sa Hans-Olof Nilsson.

De fem förbundsordförandena var nöjda över att ha nått framgång i alla sina krav och över att ha satt normen.

Efter industrifacken tog arbetsgivarna vid med Teknikföretagens vd Åke Svensson i spetsen.

- Det är bra att vi tecknat ett avtal. För oss är det här avtalet för högt. Det var därför vi erbjöd facken att teckna ett avtal på en lägre nivå, sa Åke Svensson.

Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist säger också att 2,2 procent är för högt. Industriarbetsgivarnas vd Per Hidesten:

- Vi är besvikna att vi inte kunde få lägre kostnadsökningar. Sedan 2013 har i vissa branscher var tionde anställd blivit av med jobbet.

Åke Svensson:

- Vi har nu ett avtal. Viktigt att det respekteras av de andra på arbetsmarknaden.

Så här beställer du nyhetsbrevet

Avtalsrörelsebrevet kommer varje tisdag under ett års tid. Under mer intensiva perioder kommer brevet ut två dagar i veckan. Prenumeration finns att beställa på lag-avtal.se/avtalsrorelsen

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Arbetsrätt