Avtalsrörelsen

Juridikprofessor dissar Norwegian-avtalet: Ett totalhaveri

Strejken vid Norwegian är över. Men har de fackliga ledare Hans-Erik Skjæggerud och Halvor Vatnar - och deras medlemmar - anledning att vara glada över avtalet? Meningarna går isär. Foto: TT-Bild

Konflikten mellan piloter och arbetsgivare vid Norwegian är över. Arbetstagarna uppger sig vara nöjda med en jobbgaranti. Men den norska juridikprofessorn Geir Woxholth är inte imponerar, skriver norska Dagbladet.

Publicerad

- I realitet är detta ett totalhaveri för piloterna och Parat.

Piloterna fick efter elva dagars strejk en treåriga anställningsgaranti och ett kollektivavtal med kopplingar till moderbolaget Norwegian Air Shuttle, NAS.

– Vi fick en garanti från moderbolaget att våra piloter inte kommer att bytas ut mot billigare arbetskraft, säger Vegard Einan, vice ordförande vid fackförbundet Parat, enligt TT.

- Ett sådant avtal om ”jobbgaranti”, är inte värt något mer än vad marknaden kan bära vid en viss tidpunkt, säger dock Geir Woxholth, vid Institutionen för privaträtt vid universitetet i Oslo och fortsätter:

- Att höra att detta är ”juridiskt” förpliktigande är tomt dravel. Piloterna fick inte något mer än vad företaget erbjöd för flera dagar sedan.

Paratledaren Hans-Erik Skjæggerud känner inte igen sig i kritiken från professorn:

- Det var överraskande. Att han både läst och gjort en juridisk avhandling och värdering av avtalstexten så kort tid efter att avtalet mellan parterna blev klart, är imponerande i sig själv, säger han till Dagbladet.

Pilotstrejken vid Norwegian

Strejken inleddes den 28 februari då 70 piloter stannade hemma. Konflikten utökades den 4 mars till att omfatta 650 piloter. I söndags genomförde också ett finländskt fack en sympatistrejk.

Bakgrunden är att fackförbundet Parat krävde att Norwegians piloter skulle få ett kollektivavtal med moderbolaget Norwegian Air Shuttle, NAS, i stället för med dotterbolaget, NAN. Piloternas fackförbund krävde också samma avtal i hela Skandinavien och samma karriärmöjligheter inom hela bolaget.

De överrenskomna kollektivavtalen och anställningsgarantin gäller fram till oktober 2017.

Källa: TT