Kommunal: whistleblower bör få skadestånd

2010-03-16 12:10 Mattias Davidsson  
Peter Magnusson Foto: Scanpix

Omplaceringen av Peter Magnusson är en bestraffning för att han uttalat sig i media. Kommunal tar strid i Arbetsdomstolen för undersköterskan som avslöjade främlingsfientlig jargong på Södertälje sjukhus.

Undersköterskan Peter Magnusson ska inte vara skyldig att arbeta på geriatriska kliniken på Södertälje sjukhus. Det hävdar Kommunal i svaromålet på arbetsgivarsidans stämning i Arbetsdomstolen.

Omplaceringen bör betraktas som en bestraffning av Peter Magnusson för att han använde sin yttrandefrihet för att uttala sig i media. Kommunal avvisar alla arbetsgivarens yrkanden.

Samtidigt passar Kommunal på att stämma tillbaka för brott mot kollektivavtalet. En omplacering ska enligt avtalet bygga på "vägande skäl". Sådana saknas och därför kräver Kommunal 100 000 kronor i allmänt skadestånd åt Peter Magnusson och ytterligare 100 000 kronor för egen del.

Södertälje sjukhus och arbetsgivarförbundet Pacta inledde rättsprocessen i januari. Sjukhuset vill att Arbetsdomstolen fastställer att undersköterskan, sedan han omplacerats från intensivvårdsavdelningen till den geriatriska kliniken, ska vara skyldig att utföra arbete.

Men Kommunal håller alltså inte med. Sedan Peter Magnusson deltagit i två avsnitt av TV-programmet Debatt och där berättat om sin syn på jargongen på intensivvårdsavdelningen hände flera saker, enligt svaromålet.

Peter Magnusson blev uppkallad till sjukhusledningen där vissa chefer kritiserade honom för att han vänt sig till media.

I maj arbetsbefriades undersköterskan med lön under en övergångsperiod. Han har inte arbetat sedan dess.

I november meddelade sjukhusledningen i ett brev att Peter Magnusson hade omplacerats till den geriatriska avdelningen. I MBL-förhandlingen hade Kommunal förklarat att det inte ansåg att undersköterskan hade skyldighet att arbeta på geriatriken. Kommunal ansåg att förflyttningen var en bestraffning för uttalandena i media.

Det är inte det enda parterna är oense om. Arbetsgivarsidan hävdar att Peter Magnusson inte talat med sina chefer och arbetsledare om den rasistiska jargongen. Men Kommunal pekar i svaromålet på ett stort antal tillfällen då Peter Magnusson påtalat incidenter med främlingsfientlig jargong. Han har också skrivit avvikelserapporter.

Det var först när han inte fick något gehör för sina synpunkter, som Peter Magnusson valde att kontakta Sveriges television, enligt Kommunal.

Arbetsgivaren gör gällande att Peter Magnusson har samarbetsproblem och är dålig på att ta arbetsledning. Kommunal hävdar att det före TV-programmen inte alls fanns några klagomål på Peter Magnusson.

Arbetsdomstolens Mål A 10/10

LO-TCO Rättsskydd företräder Kommunal. Ombud: förbundsjurist Sussanne Lundberg.

Södertälje sjukhus och Pacta företräds av Göran Söderlöf, arbetsrättsjurist vid Sveriges Kommuner och Landsting.

Mattias Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna