Lenita Granlund blir kvar till september

2020-04-07 11:33 Elisabet Örnerborg  
Lenita Granlund, avtalssekreterare Kommunal. Foto: Susanna Persson Öste /TT

Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund skulle ha avgått i på Kommunals kongress i maj. Då skulle hennes efterträdare ha valts. Hon skulle då ha förhandlat färdigt med den största motparten Sveriges Kommuner och Regioner, SKR. Sedan kom Coronakrisen.

Kommunal var ett av förbunden utanför industrin som tidigt vädjade om att skjuta upp avtalsrörelsen. Förbundets medlemmar hade nog med att göra för att hålla välfärden igång inom sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg. Avtalsrörelsen sköts ju upp Kommunal och SKR planerar att ta upp förhandlingarna i oktober.

Med tanke på de restriktioner som nu finns för hur många som får träffas samtidigt och med tanke på LO:s plan att ha en digital kongress i juni mejlade Lag & Avtal till Kommunals avtalssekreterare

Lenita Granlund: Hur går det med maj-mötet? Kommer du att avgå som planerat?

– Kommunals förbundsmöte förskjuts till den 3 september och då hoppas vi att kunna ha kongressen på riktigt. Jag blir kvar till dess, då val av min efterträdare sker, svarar Lenita Granlund.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen