Pilotfacket: Norwegian tar in strejkbrytare

2015-03-04 09:10 Tiina Demargne  

Flygbolaget Norwegian vägrar förhandla med pilotfacket. Istället anlitar företaget spanska piloter.

Samtliga skandinaviska inrikesflygen har ställts in från onsdag midnatt. För att fortsatt kunna flyga utrikes hyr nu Norwegian in piloter från Air Resources som är ett spanskt bemanningsbolag. Det har fått facket att ilskna till.

- Det är inte seriöst. Strejk är en allvarlig situation och det är svåra saker vi ska ha på plats. Vi tycker inte om att de använder sig av strejkbrytare, säger Turid Svendsen, förhandlingschef på norska pilotfacket Parat, enligt SvD Näringsliv.

Orsaken till den norska konflikten är att piloterna vill ha ett anställningsavtal med flygbolaget och inte med ett bemanningsbolag.

Norwegian hotar med konkurs om inte piloterna går med på att anställas via ett bemanningsbolag. Klockan 22 på onsdagskvällen kan företagets svenska piloter tas ut i sympatistrejk, skriver SvD Näringsliv.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna