Rätt till ob oavsett lön

2013-03-07 08:36 Ann Norrby  

De fem metallarna hade högre lön än avtalets. Arbetsgivaren ansåg att de därför skulle bli överkompenserade om de fick ob-ersättning.</br> Så kan man inte resonera, slår Arbetsdomstolen fast.

Modulpac AB i Lagan betalade inte ob-ersättning till fem av sina anställda under åtta år. Därför stämde IF Metall företaget. Företaget ansåg att metallarna hade avtalat bort rätten till ersättning för arbete på obekväm arbetstid. Så var det inte, avgjorde Arbetsdomstolen redan 2011.

Företaget hävdade då att de fem anställda hade fått ob-ersättning enligt avtalet. Om de skulle få mer än de redan fått, skulle de bli överkompenserade eftersom deras löner var högre än industriavtalets nivåer för grundlön och ob-ersättning, ansåg arbetsgivaren.

Men det håller inte Arbetsdomstolen med om. Lönerna i avtalet är minimilöner som sätter en gräns neråt, inte uppåt. Det företaget har betalat förutom lön är mindre än vad metallarna har rätt till. De ska sammanlagt få 837 618 kronor. Dessutom ska fyra av metallarna få 30 000 kronor var i allmänt skadestånd och den femte 5 000 kronor. Modulpac ska också betala 75 000 kronor i allmänt skadestånd till IF Metall och förbundets rättegångskostnader på 670 137 kronor.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna