”Vi har en mycket osäker tid framför oss”

2020-03-24 14:12 Lena Gunnars  
Marcus Bolin, Avtals- och förhandlingskoordinator på Pappers.

AVTALSRÖRELSEN. Marcus Bolin, förhandlingskoordinator på Pappers, konstaterar att förbundet hamnade i ett svårt läge på grund av coronaviruset ”där våra knivar blev slöare”. Därför blev det svårt för Pappers att se någon annan utväg än den prolongering som blev.

– I och med att vi är för en prolongering anser vi att beslutet är bra för våra medlemmar, vilket annat förhandlingsläge som helst är nog bättre än detta. Men vi vet ju inte hur corona och efterfrågan på våra produkter kommer att se ut i höst. Dessutom sammanfaller de upptagna förhandlingarna med den planerade överenskommelsen av trygghet och omställning vilket kan bli spännande i sig. Vi har en mycket osäker tid framför oss, skriver Marcus Bolin i ett mejl till Lag & Avtal.

Läs mer: Byggnads: Klokt pausa avtalsförhandlingarna

Pappers ser mellantiden som en chans att landa i den process man befann sig i och därmed tydligare ta ställning/värdera vad som ligger på bordet för att med laddade energidepåer ta sig an fortsättningen i oktober.

– Jag tror även att det kommer bli en tid med mycket rådgivning vad gäller korttidspermittering framöver.

Och en välbehövlig semester däremellan, kommenterar Marcus Bolin.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna