Företaget som satsar på nyanlända ingenjörer

2016-02-08 13:46 Torill Kornfeldt  
Zaid Halool till vänster.

Konsultföretaget Tyréns samarbetar med arbetsförmedlingen för att rekrytera ingenjörer bland nyanlända.

– För oss är det en kompetensförsörjningsfråga, ett sätt att hitta människor som kan de saker som vi behöver. Det är ju många i den här gruppen som förutom utbildning också har mycket arbetslivserfarenhet, säger Martin Bergström som ansvarar för projektet.

Satsningen startade i december och planen är att anställa omkring trettio personer under de närmaste tre åren. Redan nu har konstruktören Zaid Halool fått anställning. Samarbetet innebär att arbetsförmedlingen kontrollerar de sökandes utbildningar och erfarenhet för att sedan skicka vidare lämpliga personer till Tyréns.

– Under veckan har vi fått den första bunten med förslag. Det är ungefär femton personer som vi nu ska gå igenom och se om de matchar de behov vi har, säger Martin Bergstöm.

Det handlar om personer som har ingenjörsutbildning och grundkravet är att de ska kunna god engelska. De som rekryteras får sen börja med en praktik på företaget.

– Nästa steg är att få allting att fungera i praktiken, det är lätt att säga "Kör!" på ledningsnivå men det är ju ute på avdelningarna som allting händer och det är det arbetet vi tar tag i nu, säger Martin Bergström.

 

Torill Kornfeldt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna