karriär

Daniel Falk blir ny chefsjurist på Ledarna

Daniel Falk
Daniel Falk

Daniel Falk blir ny chefsjurist och chef för enheten Juridisk service på Ledarna. Daniel Falk kommer närmast från Sveriges Ingenjörer.

Publicerad Uppdaterad

På Sveriges Ingenjörer, var Daniel Falk förhandlingschef för industrisektorn och han har haft verksamhets-, personal- och budgetansvar.

.– Vi är mycket glada över att välkomna Daniel till Ledarna, han har gedigen erfarenhet av arbete hos arbetsmarknadens parter och är en skicklig förbundsjurist. Han kommer att positivt förstärka Ledarna, både som chef och i vårt juridiska team, kommenterar Sara Kullgren, förhandlingschef på Ledarna, i ett pressmeddelande.

Sedan 2004 har Daniel arbetat på olika fackförbund. Inledningsvis som förbundsjurist och ombudsman på Unionen, sedan som förbundsjurist på Vision och därefter på Sveriges Ingenjörer.

– Jag ser verkligen fram emot att börja hos Ledarna och tillsammans med en grupp mycket kompetenta jurister företräda förbundets medlemmar. Jag har i både yrkes- och föreningslivet sett vikten av ett gott ledarskap för en verksamhets framgång varför det ska bli väldigt spännande att lära känna och företräda Ledarnas medlemmar, kommenterar Daniel Falk.

Han tillträder den 26 april 2023.