Nyheter

Daniel Lind leder nytt fackligt projekt

Daniel Lind ska leda nytt fackligt projekt.

KARRIÄR. Facken inom industrin och Arenagruppen inleder ett utrednings- och forskningsprojekt med fokus på Sveriges produktivitet, skriver Arenagruppen i ett pressmeddelande.  

Publicerad

– Det här är ett väldigt spännande projekt, både till dess innehåll och ambition. Mycket har hänt med ekonomin och politiken sedan den statliga produktivitetsdelegationens arbete slutfördes för 30 år sedan. Arbetet med att ta tag i det börjar nu, kommenterar Daniel Lind som har arbetat som chefekonom på Unionen och ekonom på Metall. Han har även doktorerat i ekonomisk historia.  I och med det nya uppdraget slutar han från sin nuvarande tjänst på Akavia.

Tanken med projektet är att öka kunskapen inom produktivitetens många områden, att understödja den fackliga politikutvecklingen och att stärka de fackliga perspektiven i samhällsdebatten.

– Facken inom industrin tar det här steget därför att produktiviteten är helt central för framtidens jobb och reallöner. Vi behöver utveckla och stärka vår kunskap och opinionsbildning på området, säger Erica Sjölander, chef på Facken inom industrins kansli.

Projektet finansieras av Facken inom industrin och placeras och bedrivs i tankesmedjan Arena Idé som har ett medborgar- och löntagarperspektiv.

– Vi är mycket glada över detta nya samarbete som innebär att vi adderar ytterligare ett viktigt ben till Arenagruppens palett av verksamheter med facklig och opinionsbildande inriktning, säger Håkan A Bengtsson, vd på Arenagruppen.