Nyheter

Elisabeth Brandt Ygeman blir ny kanslichef på LO

Foto: Handels

KARRIÄR. Elisabeth Brandt Ygeman börjar som ny kanslichef på LO, vilket LO:s styrelse beslutade på tisdagen. Elisabeth Brandt Ygeman är idag förste vice ordförande för Handelsanställdas förbund.

Publicerad

Elisabeth Brandt Ygeman tillträder sin tjänst på LO i höst.

– Med Elisabeth Brandt Ygeman får vi precis den kanslichef som LO nu behöver. Med hennes kompetens, vilja och unika erfarenhet av både LO-förbund och LO-distrikt kommer hon att bidra till att vi även framgent är världens starkaste fackföreningsrörelse, kommenterar LO:s ordförande Susanna Gideonsson i ett pressmeddelande.

Elisabeth Brandt Ygeman är idag förste vice ordförande i Handels, där hon också varit förbundssekreterare. Hon var tidigare LO:s valledare 2013-2014  och facklig-politisk ombudsman. Under många år arbetade hon som chef för LO-distriktet i Stockholms län.

– Jag är glad och ser fram emot att ta mig an uppgiften. Jag känner mig väldigt laddad för att tillsammans med förbunden, LO-distrikten och all kompetent personal verkställa och utveckla det vi behöver göra för att vara världes starkaste fackliga rörelse, säger Elisabeth Brandt Ygeman.

Elisabeth Brandt Ygeman tillträder sin tjänst på LO i oktober. LO:s personalchef Stefan Hansson är tillförordnad kanslichef efter Annika Nilsson. Annika Nilsson meddelade tidigare att hon slutar på LO. Hon blir ansvarig för att utveckla ägarstyrningen av de partsgemensamma bolagen Avtalat, Fora och Collectum.