NYHETER

Finansförbundet lägger ned sin tidning

"I relation till vad tidningen kostar finns det andra saker som är mer prioriterade", säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius, till tidningen journalisten.

Finansförbundet lägger ned tidningen Finansliv för att frigöra pengar till andra satsningar, rapporterar tidningen Journalisten.

Publicerad Uppdaterad

Efter en genomgång av verksamheten har Finansförbundets styrelse beslutat att tidningen ska läggas ned. Syftet är att ”frigöra medel för att utveckla verksamhet som ökar organisationsgraden inom finansbranschen och stärker Finansförbundet som fackförbund”, som det står i pressmeddelandet, skriver Journalisten.

– I relation till vad tidningen kostar finns det andra saker som är mer prioriterade. Vi behöver satsa på sådant som ger mer värvande och organisationsstärkande effekt, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius, till tidningen.

Sedan 2018 har Finansförbundets medlemstidning Finansliv producerats av Tidningen Journalisten AB. Papperstidningen utkommer med sju nummer per år, därtill finns en nyhetssajt med dagliga uppdateringar och ett nyhetsbrev som skickas ut varje fredag.

Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert reagerar starkt på beskedet. Om Finansförbundets styrelse inte är nöjd med tidningen bör den skriva en ny policy och ge redaktionen ett nytt uppdrag, säger hon.

– De verkar bara se tidningen som en kostnad. I själva verket är den en enorm tillgång som stärker förbundet och en helt annan sak än information från kommunikatörer och förbundsstyrelse. I en oberoende tidning kan medlemmarna komma till tals även när de har kritiska synpunkter på förbundet. Den granskningen måste ett fackförbund tåla, säger Ulrika Hyllert till tidningen.