Nyheter

Industriarbetsgivarna och IKEM i nytt samarbete

Jonas Hagelqvist, VD IKEM (tv) och Per Hidesten, VD Industriarbetsgivarna (th)
Jonas Hagelqvist, VD IKEM (tv) och Per Hidesten, VD Industriarbetsgivarna (th)

AKTÖRERNA. Arbetsgivarorganisationerna IKEM och Industriarbetsgivarna har ingått ett avtal om arbetsgivarfrågor. Avtalet omfattar även samarbete i de kommande avtalsförhandlingarna.

Publicerad

IKEM - Innovations-och kemiindustrierna och Industriarbetsgivarna har ingått ett strategiskt samarbetsavtal när det gäller arbetsgivarfrågor. Förhoppningen är att organisationerna ska kunna stärka bas-och processindustrins position, få större kraft och leverera mer medlemsnytta, meddelar man i ett pressmeddelande.

Organisationerna samarbetar redan inom bland annat administration och kursverksamhet.

Målet är att stärka process- och basindustrins position i förhållande till omvärlden, men också minska sårbarheten och hitta synergier. Samarbetet omfattar både det arbetsgivarpolitiska området och serviceverksamheten.

– Jag är glad att vi i dag kan presentera samarbetet med IKEM i arbetsgivarfrågor. Vår viktigaste uppgift är att gemensamt värna konkurrenskraften och se till att industrin i Sverige inte får kostnadsökningar som den inte kan bära. Vi blir en tydlig röst och part på arbetsgivarsidan för bas- och processindustrin, kommenterar Per Hidesten, vd för Industriarbetsgivarna.

– Jag ser fram emot vårt utökade samarbete som kommer att gynna alla IKEM:s medlemsföretag. Förutom området arbetsgivarservice kommer vi också att samarbeta inför och under de avtalsförhandlingar som kommer efter årsskiftet. Där ska vi nu jobba fram en gemensam plattform, säger Jonas Hagelqvist, vd för IKEM - Innovations- och kemiindustrierna.