Nyheter

Karin Johansson blir vice vd på Svenskt Näringsliv

Foto: Jörgen Appelgren
Foto: Jörgen Appelgren

KARRIÄR. Karin Johansson blir chef för Näringspolitik och Opinionsbildning på Svenskt Näringsliv. Det är en nyinrättad funktion. Karin Johansson blir även vice vd jämte Mattias Dahl som är vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor.

Publicerad

Karin Johansson är i dag vd på på Svensk Handel, en tjänst som hon har haft i åtta år.

– Jag är mycket glad över att vi kunnat rekrytera Karin till denna nya och viktiga roll. Hon har en gedigen erfarenhet från både näringslivet och politiken. Hon är en stark kommunikatör som efter sina år som vd för en av Svenskt Näringslivs största medlemsorganisationer har bättre kunskap om vår organisation och våra prioriteringar än de allra flesta, kommenterar Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke, ett pressmeddelande.

– Svensk Näringsliv är en otroligt viktig röst i samhällsdebatten. Det känns fantastiskt stimulerande och roligt att få möjlighet att bidra till att stärka den rösten ytterligare, säger Karin Johansson.

Hon säger också att det är en utmanande tid för företagen i Sverige med en hårdnande internationell konkurrens, omställningen till ökad hållbarhet samtidigt som pandemin ska hanteras.

–  Om vi ska klara allt detta måste villkoren för företag och företagande stärkas, säger Karin Johansson.

Hon har tidigare haft en rad befattningar politik och näringsliv, bland annat som statssekreterare på socialdepartementet och försäljningsdirektör på Microsoft Sverige.