Nyheter

Knepen för att få chefens uppmärksamhet på distans

Här är några tips på hur du fångar chefens uppmärksamhet även under distansarbete. Foto: Science Photo Library
Här är några tips på hur du fångar chefens uppmärksamhet även under distansarbete. Foto: Science Photo Library

Funderar du på om chefen noterar dina prestationer utanför den vanliga kontorsmiljön? Här är några tips för att föra karriären framåt på distans.

Publicerad

Många anställda måste nu snabbt anpassa sig till att arbeta hemifrån, men fortfarande nå sina mål. Det innebär också att funderingar kan uppstå kring om cheferna ser hur hårt du jobbar, och hur karriären påverkas framåt.

Alex Kvamme, vd för ett mjukvaruföretag i USA, ger i Fast Company några råd som kan underlätta om du vill bli sedd av pressade chefer, som kan vara ovana att leda på distans:

Fokusera på dina mål

Din chef kan oroa sig för om teamen kommer att vara framgångsrika, nå mål och vilket stöd som kan behövas. Var därför fokuserad på dina egna mål och nyckelprestationer. Se till att i god tid kommunicera till din chef att du är nära, eller har nått, dina mål. Dölj inte om du ligger efter. Berätta vad du gör för att komma ikapp och be om hjälp om det behövs.

Använd tid med chefen

Enskilda möten med din chef får större vikt när du kanske bara får 30 minuters kontakt genom ett videosamtal. Var därför förberedd. Fokusera på att berätta hur du bidrar till företagets prioriteringar, och hur du uppfyller förväntningar. Använd mötet till att få klarhet i om prioriteringar ändras för att kunna anpassa dig. Låt chefen veta att du har kontroll.

Ta egna initiativ

Anmäl dig frivilligt om det finns en möjlighet att kliva fram och leda ett projekt. När du tar sådana initiativ, även om det är något du inte gjort tidigare, visar du intresse för att utveckla ledaregenskaper och bidra till företagets framgång. Om du kan avlasta din chef, och samtidigt lyckas med din uppgift, bygger du förtroende. Då ökar också chansen att få ledaruppdrag i framtiden.

Artikel publicerades först på Ingenjörskarriär.