Nyhetsarkiv

Magnus Nordström ny ordförande i SRAT

Magnus Nordström Foto: Stefan Bohlin
Magnus Nordström Foto: Stefan Bohlin

KARRIÄR. Sacoförbundet SRAT har valt Magnus Nordström till ny förbundsordförande. Han har tidigare varit ledamot i SRAT:s förbundsstyrelse.

Publicerad

Magnus Nordström har varit ordförande för utrikesförvaltningens personalförening i sju år och har varit ledamot i SRAT:s förbundsstyrelse i sex år. Han har arbetat som diplomat, bland annat har han varit utstationerad till Abu Dhabi och Rom.

 – Jag är otroligt tacksam att få förtroendet att representera SRAT som förbundsordförande, säger Magnus Nordström, nyvald ordförande. För mig har förbundets medlemsnära arbete varit ett oumbärligt stöd för mig som förtroendevald. SRAT är en mångfacetterad facklig ädelsten som jag vill vårda och utveckla, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Fackförbundet SRAT är ett Sacoförbund med drygt 21 000 medlemmar i olika samhällsbärande professioner. Medlemmarna är akademiker som arbetar inom hälsa, kommunikation och förvaltning.

Den nyvalde ordföranden vill särskilt lyfta frågor om medlemmarnas arbetsmiljö och möjligheten till ett stimulerande arbetsliv med goda villkor.

– Jag tycker att det är viktigt att föra dialog och skapa förståelse, säger Magnus Nordström. Mitt mål är förbättra medlemmarnas villkor genom att vi tillsammans i SRAT stödjer varandra att ta vara på våra föreningars unika intressen. I det behöver vi även nära samarbete med andra Sacoförbund och tät kontakt med arbetsgivare och makthavare.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev