Nyheter

Mats Ekeklint blir ny avtalschef på LO

Foto: Pernille Tofte
Foto: Pernille Tofte

KARRIÄR. Sekos avtalssekreterare Mats Ekeklint blir chef för LO:s avtals- och arbetsmiljöenhet från och med den 1 december.

Publicerad

– Det känns vemodigt att lämna ett uppdrag jag trivs väldigt bra med men samtidigt är det förmodligen min sista möjlighet att testa något annat. Samtidigt tror jag att det kommer vara bra för Sekos medlemmar att det finns människor med Seko-bakgrund i LO-borgen, kommenterar Mats Ekeklint i ett pressmeddelande.

Mats Ekeklint har varit anställd i Seko i över 20 år varav de senaste fem åren som kongressvald VU-ledamot och avtalssekreterare.

– Jag har i princip haft en koppling till Seko i hela mitt vuxna liv, först som medlem, sedan som förtroendevald, ombudsman och de senaste åren som avtalssekreterare. Det har varit en fantastisk tid. Jag kommer att sakna alla kollegor, vår personal, våra förtroendevalda och våra medlemmar, säger Mats Ekeklint.

– Det är väldigt trist för oss i Seko att Mats nu antar nya utmaningar. Men samtidigt är det en fjäder i hatten för oss att en person i vår ledning erbjuds en viktig chefsposition i den federation där vi är medlemmar, inte minst när vi står inför en komplicerad avtalsrörelse. Mats kommer att ta med sig enormt mycket viktiga erfarenheter in i LO-borgen, säger Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia.

När Mats Ekeklint blir avtalschef på LO uppstår en vakans som avtalssekreterare i Seko. Förbundsstyrelsen har bedömt att det är viktigt med en snabb demokratisk process i förbundet för att välja en ny avtalssekreterare med tanke på stundande avtalsrörelse.

Sekos styrelse har beslutat att ett extra representantskap genomförs digitalt den 8 november 2022 för att välja en ny avtalssekreterare.