karriär

Ny EU-arbetsrättsjurist till Industriarbetsgivarna

Charlotta Steinwall lämnar Svenskt Näringsliv för Industriarbetsgivarna.
Charlotta Steinwall lämnar Svenskt Näringsliv för Industriarbetsgivarna.

Charlotta Steinwall har rekryterats till Industriarbetsgivarna som arbetsrättsjurist och förhandlare med särskilt ansvar för internationella arbetsgivarfrågor.

Publicerad Uppdaterad

Charlotta Steinwall kommer närmast från rollen som EU-arbetsrättsjurist på Svenskt Näringsliv och arbetade dessförinnan på Industriarbetsgivarna. Nu har hon alltså gått tillbaka till Industriarbetsgivarna, skriver organisationen i ett pressmeddelande. 

– Jag är mycket glad över att komma till Industriarbetsgivarna och för särskilt ansvar för internationella arbetsgivarfrågor. Det är viktigt för Industriarbetsgivarna som arbetsgivarorganisation att påverka i EU. Majoriteten av den lagstiftning som påverkar Sverige kommer från EU, kommenterar Charlotta Steinwall.

– Nya regler ska medföra ett mervärde för företagen och inte bara innebära en ökad administrativ börda. Nya regler måste vidmakthålla eller förbättra företagens konkurrenskraft, inte försämra den. Det är syftet med en konkurrenskraftscheck, säger Charlotta Steinwall.

Industriarbetsgivarna uppger att med rekryteringen av Charlotta Steinwall så stärker de sin sin bevakning och sin röst i EU.

– Det är mycket uppskattat att Charlotta Steinwall nu kommer att ansvara för internationella arbetsgivarfrågor. Det är viktigt att värna den svenska modellen och vårt förhandlingsutrymme för att fortsätta kunna leverera medlemsnytta, säger förhandlingschefen Per Widolf.